• Home
  • Aperitive
  • Ouă umplute cu maioneză: Un aperitiv gustos și ușor de preparat

Share:

Sau copiază link-ul

Ingrediente:

Ajustează Porții:
6 Ou
2 Linguri Maioneză
2 Linguri Muștar
Sare După gust
Piper După gust
Paprika
Pătrunjel Tocat

Informații Nutritionale

166
Calorii

Salvează această rețetă

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ouă umplute cu maioneză: Un aperitiv gustos și ușor de preparat

Ouă umplute cu maioneză: Un aperitiv gustos și ușor de preparat

Țară:

Ouă umplute, delicii în fața cărora nu puteți rezista

  • 30 min
  • Porții 4
  • Ușor

Ingrediente:

Instrucțiuni

Share

Ouă umplute cu ciuperci, ouă umplute cu brânză, sau ouă umplute cu ton. Acestea sunt doar câteva din minunatele combinații pe care le puteți face cu ouă fierte. Deși pentru mulți ouăle umplute par un preparat banal, în realitate – ele sunt adevărate delicatese.

De la picnicurile de vară și brunch-ul de Paște, până la gustările din după-amiezile de week-end, deliciasele ouă umplute sunt mai mult decât  un simplu aperitiv.  Pe lângă faptul că au un gust deosebit, aceste ouă umplute în diferite combinații sunt și foarte ușor de realizat.

Un mic secret care face preparatul delicios este modul de gătire al ouălor. Metoda noastră preferată este să acoperim ouăle cu apă, să fierbem apa până dă în clocot și apoi să lăsăm ouăle să stea în apa în care au fiert timp de aproximativ 10 minute (aragazul este oprit). Astfel, albușul devine tare, iar gălbenușul nu își pierde din cremozitate.

Pentru unii, curățarea ouălor fierte este un lucru dificil. De ce? Pentru că, de cele mai multe ori, coaja se ia cu tot cu albuș. Pentru a evita acest lucru, cel mai bine ar fi să puneți ouăle fierte într-un recipient din plastic, umplut pe jumătate cu apă rece (sau apă cu gheață), apoi să îl agitați câteva secunde. În acest fel,  ouăle se curăță singure.

De asemenea, atunci când vine vorba de umplerea ouălor vă recomandăm să folosiți o pungă din plastic, tăiată într-un colț, dacă nu aveți o ustensilă specială.

Pentru că tot v-am prezentat aceste mici trucuri, nu vă mai rămâne decât să încercați rețeta noastră simplă de ouă umplute cu maioneză. Un preparat sațios și foarte gustos:

(Visited 3.672 times, 1 visits today)

Pași

1
Done

Prepararea umpluturii pentru ouă

Ouăle fierte și curățate se taie pe jumătate, în lungime. Ușor, scoateți gălbenușurile, apoi puneți albușul rămas pe o tavă.

Într-un castron, sfărâmați gălbenușurile cu o furculiță, iar peste acestea adăugați maioneza și muștarul. Amestecați bine. Dacă umplutura obținută este prea tare, adăugați maioneză, până când aceasta are consistența dorită. La final, se adaugă sare și piper după gust.

2
Done

Umplerea ouălor

Cu o spatulă, umpleți o pungă tăiată la un colț sau un dispozitiv special de ornat cu amestecul din gălbenuș de ou, muștar și maioneză.

Cu grijă, umpleți albușul cu pasta obținută, astfel încât să formați un mic melcișor. La final, pentru a avea un aspect deosebit, adăugați puțină paprika și pătrunjel tocat. Ouăle umplute se așază pe un platou, ornat cu ceapă verde.

Nu este deloc greu să preparați ouă umplute. Ele vă scot din impas atunci când aveți musafiri și nu vreți să petreceți prea mult timp în bucătărie. Sunt gustoase și nici nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente pentru pregărirea lor.

Sperăm că rețeta noastră de ouă umplute cu maioneză va stârnit interesul și că o veți pune în practică. De asemenea, dacă știți și alte rețete delicoase de ouă umplute, ne puteți scrie sugestiile voastre în secțiunea comentarii.

thekitchn.com

Chef Monica

Review-uri

Nu există recenzii pentru această rețetă, utilizați formularul de mai jos pentru a scrie o recenzie
paste carbonara cu pancetta
Înapoi
Paste carbonara: Rețetă originală italiană
supa crema de ciuperci cu smantana
Înainte
Supă cremă de ciuperci cu smântână și crutoane
paste carbonara cu pancetta
Înapoi
Paste carbonara: Rețetă originală italiană
supa crema de ciuperci cu smantana
Înainte
Supă cremă de ciuperci cu smântână și crutoane

Adauga Comentariu