Share:

Sau copiază link-ul

Ingrediente:

Ajustează Porții:
6 Cartofi de dimensiuni medii
6 Fâșii Bacon tăiate în bucățele mici
2 Căpățâni Usturoi
2 Linguri Ulei de măsline
Cimbru proaspăt
3 Căței Usturoi
Sare

Informații Nutritionale

388
Calorii
1 g
Grăsimi saturate
7 g
Grăsimi monosaturate

Salvează această rețetă

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cei mai buni cartofi la cuptor cu usturoi și bacon

Cei mai buni cartofi la cuptor cu usturoi și bacon

Țară:

    Cartofi la cuptor, o rețetă rapidă și foarte delicioasă

    • 90 min
    • Porții 3
    • Ușor

    Ingrediente:

    Instrucțiuni

    Share

    Cartofi la cuptor, un preparat delicious pe care îl adoră atât adulții, cât și copiii. Plin de savoare, dar și foarte sațietos, acest deliciu culinar poate fi preparat în mai puțin de o oră. În plus, puteți face numeroase combinații de alimente, atunci când vine vorba de acest deliciu culinar. De exemplu, cartofi la cuptor cu carne, cu cașcaval, sau cartofi la cuptor de post.

    De asemenea, să nu uităm de cartofi franțuzești la cuptor – un mix de arome, pentru care aveți nevoie doar de cartofi, ouă fierte, smântână și condimente.

    Orice rețetă cu aceste legume este foarte simplă. Preparatul poate fi un prânz delicious, sau chiar și o cină ușoară, dacă nu utilizați alimente care conțin multe grăsimi.

    Pentru zilele în care sunteți în pană de idei, vă propunem rețeta noastră de cartofi la cuptor cu usturoi și bacon. Deși pare a fi un fel de mâncare banal, suntem siguri că preparatul va fi pe gustul vostru.

    Acest preparat poate fi gătit, de asemenea, și cu ciuperci, ori roșii. Însă noi folosim bacon pentru a le da o aromă aparte legumelor.

    (Visited 3.799 times, 1 visits today)

    Pași

    1
    Done

    Mod de preparare cartofi la cuptor cu usturoi și bacon

    Spălați cartofii foarte bine. Apoi, crestați fiecare cartof în adâncime, pentru a realiza câteva felii care rămân prinse de corpul cartofului. De reținut este faptul că, pentru această rețetă, cartofii nu se curăță de coajă. Însă, dacă este cazul, se curăță micile ochiuri negre dacă acestea există.

    Așezați bucățile de bacon și puțin cimbru între feliile de cartofi. Apoi, tăiați moțul celor două căpățâni de usturoi și așezați atât cartofii, cât și căpățânile, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Stropiți totul cu puțin ulei de măsline.

    Preparatul se introduce în cuptor și se coace la o temperatură de 200 grade Celsius, timp de 60 de minute. Timpul de gătire poate varia în funcție de mărimea cartofilor. Pentru a vă asigura că preparatul este gata, încercați să tăiați un cartof. Dacă se taie ușor, cartofii sunt gata.

    Odată pregătiți, garnisiți cartofii cu usturoi tocat, cimbru proaspăt și adăugați sare după gust.
    Nu este deloc dificil de realizat această rețetă de cartofi la cuptor cu usturoi și bacon. În plus, cartofii copți au un gust deosebit dacă sunt asezonați și cu puțină ceapă verde tocată. Se servesc fierbinți, alături de o salată de varză crudă, acrită cu zeamă de lămâie.

    Cartofii la cuptor nu sunt un deliciu doar pentru mesele luate în familie, ci puteți să îi impresionați chiar și musafirii cu ei. Un preparat delicious nu este refuzat de nimeni, iar cartofii la cuptor intră în această categorie.

    De asemenea, nu trebuie să ocoliți preparatul, dacă sunteți la dietă. O porție de cartofi la cuptor cu usturoi și bacon are aproximativ 388 de calorii.

    Sperăm că rețeta noastră de cartofi la cuptor va stârnit interesul și o veți pune în practică. De asemenea, dacă știți și alte rețete de cartofi la cuptor, noi așteptăm sugestiile voastre.

    cooktoria.com

    Review-uri

    Nu există recenzii pentru această rețetă, utilizați formularul de mai jos pentru a scrie o recenzie
    bucata de lasagna cu carne tocată
    Înapoi
    Lasagna cu carne tocată, rețetă italiană autentică
    paste carbonara cu pancetta
    Înainte
    Paste carbonara: Rețetă originală italiană
    bucata de lasagna cu carne tocată
    Înapoi
    Lasagna cu carne tocată, rețetă italiană autentică
    paste carbonara cu pancetta
    Înainte
    Paste carbonara: Rețetă originală italiană

    Adauga Comentariu