Share:

Sau copiază link-ul

Ingrediente:

Ajustează Porții:
200 g Făină puteți folosi și făină integrală
2 Linguri Zahăr
1 Lingură Praf de copt
Sare după gust
200 ml Lapte puteți folosi și lapte de migdale sau de cocos
1 Ou
4 Linguri Unt topit
Unt pentru prăjirea clătitelor americane
1 Linguriță Esență de vanilie

Informații Nutritionale

250
Calorii
50 mg
Colesterol
34 g
Carbohidrați
7 g
Proteine

Salvează această rețetă

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Clătite americane, cea mai simplă rețetă

Clătite americane, cea mai simplă rețetă

Țară:

    Clătite americane, preparatul ideal pentru micul dejun sau pur și simplu un desert delicios

    • 20 min
    • Porții 4
    • Ușor

    Ingrediente:

    Instrucțiuni

    Share

    Clătite americane, pancakes sau delicii rapide, așa este cunoscut desertul care poate fi preparat de către oricine, în mai puțin de 30 de minute.

    Dacă aveți musafiri, este imposibil să dați greș cu delicioasele pancakes. De ce? Pentru că de la rețeta originală de clătite americane puteți să vă creați propriile combinații: clătite americane cu iaurt, clătite americane fără lapte – de post, pancakes cu banane sau cu nutella.

    Clătitele pot fi o opțiune nemaipomenită pentru micul dejun, însă vă pot îndulci și după-amiezele de weekend. Pufoase, învelite într-un strat de ciocolată sau în miere, clătitele americane sunt iubite atât de copii, cât și de adulți. Nu aveți cum să rezistați tentației de a gusta măcar o bucățică din acest desert care miroase a vanilie.

    Pentru că ne plac dulciurile, iar clătitele americane sunt printre preferatele noastre, ne-am gândit să vă dezvăluim rețeta noastră de pancakes. Aceasta este rapidă și suntem siguri că aveți ingredientele necesare la îndemână.

    Iată ce trebuie să faceți pentru a prepara acest desert delicios:

    (Visited 6.976 times, 1 visits today)

    Pași

    1
    Done

    Prepararea aluatului pentru clătite americane

    O greșeală pe care o fac mulți atunci când prepară clătite americane este aceea de a amesteca toate ingredientele deodată. Dacă faceți acest lucru clătitele vor fi plate, nu foarte pufoase – așa cum ni le dorim.

    Pentru a preveni acest lucru, amestecați la început ingredientele uscate separat și ingredientele umede separat, apoi combinați-le înainte de gătire. Apropo, aceste sfaturi se aplică și la vafe și brioșe.

    Astfel că, pentru început amestecați făina, zahărul, praful de copt și sarea într-un castron mediu.
    Încălziți laptele (trebuie să fie călduț, nu fierbinte), apoi peste el se adaugă untul topit, esența de vanilie și gălbenușul de ou.

    Apoi se amestecă bine. Albușul de ou se bate spumă și se amestecă în compoziția finală.

    Peste ingredientele uscate se adaugă compoziția din lapte, ou, unt și vanilie, apoi se amestecă ușor, pentru a nu se forma cocoloașe. La final se adaugă spuma de ou, pentru ca delicioasele clătite americane să fie pufoase. Vă recomandăm să amestecați totul cu o spatulă, nu cu mixerul.

    2
    Done

    Prăjirea clătitelor americane

    Într-o tigaie încălzită la foc mediu se adaugă puțin unt (cât să nu se lipească desertul), apoi turnăm compoziția de clătite americane în tigaie, folosind un polonic. Când apar mici bule pe suprafața clătitei, este momentul când trebuie să o întoarceți pe cealaltă parte. Clătitele americane se coc în maximum 2 minute și se servesc calde, simple, cu ciocolată, unt, ori puteți face diferite combinații.

    Aceasta este reteta noastră de bază. Noi o folosim adesea așa cum este, dar am folosit-o ca bază și pentru alte rețete de clătite americane. Adăugați ceea ce vă place. Iată câteva sugestii:

    Presați o mână de fructe de pădure, nuci sau chipsuri de ciocolată în aluat. (Ne place să adăugăm afine proaspete pentru clătite americane cu iaurt și afine).

    O altă combinație interesantă este să adăugați peste aluatul turnat în tigaie bucățele de banană. Acestea se vor prăji și vor da o aromă minunată desertului.

    De asemenea, în aluatul delicioaselor pancakes se poate adăuga coajă de lămâie, ori alte mirodenii, precum scorțișoară sau nucșoară.

    Nu este greu deloc să preparați clătite americane și nici nu trebuie să cheltuiți o avere pentru a cumpăra ingredientele necesare. În plus, desertul se poate coace și la cuptor, în cazul în care nu vreți să îl prăjiți în tigaie. Pur și simplu adăugați compoziția în tavă, având grijă ca fiecare clătită în parte să nu se lipească de cealaltă. Apoi, puneți tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius și țineți-o acolo 5 minute.

    Rezultatul: clătite americane pufoase, care miros dumnezeiește.

    Noi sperăm că rețeta noastră de clătite americane vă este pe plac și că v-am stârnit interesul de a o pune în practică. În plus, dacă cunoașteți și alte rețete de clătite americane/pancakes – așteptăm sugestiile voastre.

    Nu ne rămâne decât să vă urmăm poftă bună!

    Review-uri

    Nu există recenzii pentru această rețetă, utilizați formularul de mai jos pentru a scrie o recenzie
    bol plin cu supa crema de legume si crutoane
    Înapoi
    Supă cremă de legume, un deliciu culinar
    bucata de lasagna cu carne tocată
    Înainte
    Lasagna cu carne tocată, rețetă italiană autentică
    bol plin cu supa crema de legume si crutoane
    Înapoi
    Supă cremă de legume, un deliciu culinar
    bucata de lasagna cu carne tocată
    Înainte
    Lasagna cu carne tocată, rețetă italiană autentică

    Adauga Comentariu