• Home
  • Paste
  • Paste carbonara: Rețetă originală italiană

Share:

Sau copiază link-ul

Ingrediente:

Ajustează Porții:
100 g Pancetta
50 g Brânză Pecorino
50 g Parmezan
3 Ou
350 g Spaghete De Cecco sunt cea mai bună alegere
2 Căței Usturoi
50 g Unt
Sare
Piper negru

Informații Nutritionale

655
Calorii
31 g
Grăsimi
66 g
Carbohidrați
3 g
Fibre
32 g
Proteine

Salvează această rețetă

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Paste carbonara: Rețetă originală italiană

Paste carbonara: Rețetă originală italiană

Țară:

Paste carbonara, una dintre mândriile bucătăriei italiene

  • 30 min
  • Porții 4
  • Ușor

Ingrediente:

Instrucțiuni

Share

Paste carbonara, un preparat gustos și foarte cunoscut. Aceste spaghete nu sunt ceva ce ar trebui să mâncați în fiecare zi. Ele conțin gălbenușuri de ou, unt, șuncă și brânză și sunt un răsfăț culinar pentru toți cei care apreciază preparatele italiene.

Această rețetă nu este extrem de veche, ea datează din anii 1940, iar la început bucătarii nu adăugau în compoziție smântână. Cu timpul, aceasta a devenit o practică obișnuită, mai ales că smântâna împiedică ouălele să se coaguleze atunci când sunt adăugate peste paste.

Italienii fac spaghete carbonara cu guanciale, un fel de slănină făcută din falcă de porc, dată cu sare și condimente specifice și uscată. Însă, pentru acest preparat, italienii mai folosesc și pancetta, un alt fel de șuncă făcută din piept de porc. Dar, dacă nu aveți guanciale, ori pancetta, puteți să folosiți și slănină obișnuită, din burtă de porc. Guanciale nu este de obicei afumat, așa că, dacă vreți să preparați paste carbonara după rețeta originală, nu folosiți slănina afumată.

De asemenea, puteți să înlocuiți spaghetele cu penne, fettuccine sau bucatini, în fucție de preferințe.

Nu trebuie să mergeți până în Italia pentru a mânca o porție delicioasă de paste carbonara. Puteți prepara chiar și voi acest deliciu, folosind alimentele care vă plac. Gătiți paste carbonara cu pui, cu ciuperci, ori paste carbonara fără ou, în cazul în care evitați acest produs.

Dacă nu ați încercat până acum acest deliciu, noi vă recomandăm rețeta noastră de paste carbonara italie, fără smântână. Nu este complicată și vă scoate din impas atunci când nu vreți să petreceți mult timp în bucătărie.

(Visited 7.769 times, 1 visits today)

Pași

1
Done

Fierberea pastelor

Puneți la fiert apa pentru prepararea pastelor într-o oală de 2 litri. Între timp, tăiați pancetta, după ce ați îndepărtat orice crustă, răzuiți-o, iar apoi amestecați-o cu brânza Pecorino răzuită și ea. Bateți ouăle într-un castron mediu și asezonați cu piper negru măcinat.

În apa pentru paste presărați sare, iar când este aproape de fierbere adăugați și pastele, apoi lăsați-le să fiarbă maximum 10 minute.

2
Done

Prepararea bucățelelor de pancetta

Cât timp pastele se fierb, topiți untul într-o tigaie, apoi adăugați bucățelele de pancetta și cei doi căței de usturoi zdrobiți puțin. Pancetta se lasă la prăjit, la foc mediu, timp de aproximativ 5 minute, amestecând adesea, până când pancetta este crocantă și capătă o culoare aurie. Usturoiul și-a lăsat aroma, așa că scoateți-l din tigaie cu o lingură și opriți focul aragazului.

3
Done

Prepararea pastelor carbonara

Când pastele sunt gata, luați-le din apă cu o furculiță sau cu clește de paste și puneți-le în tigaie peste pancetta. Amestecați încet, iar peste adăugați o ceașcă cu apa în care au fiert pastele, pentru a obține un sos cremos.

La final se adaugă în tigaie ouăle bătute, brânza Pecorino și parmezanul și se amestecă bine întreaga compoziție. La final se presară puțină sare, dacă este necesar.

Utilizați un clește pentru paste pentru a așeza preparatul în farfurie. Pentru a avea un aspect deosebit, presărați peste pastele carbonara puțin parmezan. Savoarea aparte este dată de piper, însă nu adăugați foarte mult, pentru a nu acoperi gustul preparatului în sine.

Rețeta de paste carbonara este extrem de simplă și o poate prepara chiar și un novice în ale bucătăriei. Secretul este pregătirea la timp a tuturor ingredientelor. Nu uitați că pastele nu se spală, ci se adaugă direct în tigaia în care s-a prăjit pancetta. Aceasta este rețeta originală italiană de paste carbonara.

Toate îngredientele la un loc dau preparatului o aromă aparte. Sosul cremos face ca acest deliciu să fie preparatul favorit al multora. Chiar dacă ești la dietă, merită să încerci această delicatesă italiană.

Sperăm că rețeta noastră de paste carbonara va stârnit interesul și o veți încerca și voi.

eggs.ca

Review-uri

Nu există recenzii pentru această rețetă, utilizați formularul de mai jos pentru a scrie o recenzie
cartofi la cuptor cu usturoi si cimbru
Înapoi
Cei mai buni cartofi la cuptor cu usturoi și bacon
oua umplute si condimentate
Înainte
Ouă umplute cu maioneză: Un aperitiv gustos și ușor de preparat
cartofi la cuptor cu usturoi si cimbru
Înapoi
Cei mai buni cartofi la cuptor cu usturoi și bacon
oua umplute si condimentate
Înainte
Ouă umplute cu maioneză: Un aperitiv gustos și ușor de preparat

Adauga Comentariu