Share:

Sau copiază link-ul

Ingrediente:

Ajustează Porții:
½ Ceașcă Ulei de măsline
2 Linguri Ulei de măsline
2 Kg Ciuperci Ciuperci crimini, shiitake tăiate
Sare După gust
Piper După gust
4 Șalotă Puteți folosi și ceapă normală
1 Praz Tăiat bucățele
¼ Ceașcă Unt
4 Căței Usturoi Pisați
⅓ Pahar Vin alb sec
½ Ceașcă Făină
5 Cești Stock de pui
1 ½ Ceașcă Smântână
1 ½ Pahar Lapte
1 Frunze de dafin
Cimbru
150 g Pâine Fără coajă

Informații Nutritionale

100
Calorii

Salvează această rețetă

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Supă cremă de ciuperci cu smântână și crutoane

Supă cremă de ciuperci cu smântână și crutoane

Caracteristici:
    Țară:

      Supă cremă de ciuperci, o rețetă savuroasă pe care trebuie să o încercați și voi

      • 60 min
      • Porții 8
      • Ușor

      Ingrediente:

      Instrucțiuni

      Share

      Supă cremă de ciuperci, un preparat cremos și gustos, ideal chiar și pentru cei care țin cură de slăbire. Acest deliciu culinar poate fi realizat de oricine, în aproximativ 60 de minute.

      Supa cremă de ciuperci este sațioasă și are o aromă deosebită. În plus, este preparatul ideal pentru zilele când vreți să mâncați ceva ușor și sănătos. De asemenea, cu ea vă puteți impresiona și oaspeții, și nici nu este nevoie să petreceți prea mult timp în bucătărie.

      Supele creme sunt adevărate delicatese, iar textura fină și gustul deosebit cuceresc pe oricine. Fie că preferați supa cremă de legume de post, sau supa cremă de lugume cu smântână, acest preparat nu ar trebui să lipsească din meniul vostru. De ce? Pentru că supa cremă conține vitamine benefice corpului.

      Decât să consumați mâncare de tip fast-food, mai bine optați pentru o supă cremă de legume cu crutoane. Puteți face diferite combinații de legume, în funcție de preferințele voastre.

      Noi am ales să vă prezentăm o rețetă ușoară de supă cremă de ciuperci cu smântână, la care adăugăm și crutoane de casă. Această supă cremă este ideală atât pentru sezonul rece, când organismul nostru are nevoie de hrană caldă, cât și pentru sezonul cald, când vrem să mâncăm ceva ușor și răcoros.

      (Visited 3.736 times, 1 visits today)

      Pași

      1
      Done

      Preparare ciuperci

      Încălziți 3 linguri de ulei de măsline, apoi adăugați jumătate din cantitatea de ciuperci tăiate. Gătiți-le timp de 3-4 minute, până când acestea se rumenesc. Acestea se condimentează cu sare și piper proaspăt și se transferă într-un castron.

      Adăugați alte 3 linguri de ulei în tigaie, apoi cealaltă jumătate de ciuperci crude. Rumeniți-le și pe acestea 3-4 minute și puneți-le peste celelalte.

      2
      Done

      Prepararea prazului, șalotei și usturoiului

      În aceeași tigaie se topește untul, iar peste el se adaugă bucățelele de șalotă, prazul tăiat și jumătatea din cantitatea de usturoi.

      Se prepară la foc mediu, timp de 4-6 minute, până când legumele sunt înmuiate, nu rumenite. Peste ele se adaugă vinul și se amestecă până când acesta s-a evaporat (aproximativ. 2-3 minute). Apoi, peste legume se pune făina și se amestecă regulat încă un minut.

      3
      Done

      Preparare supă cremă de ciuperci cu smântână

      Peste compoziția obținută se adaugă supa de pui, smântâna și laptele și se lasă pe foc până când dă în clocot. La final, se adaugă frunza de dafin și cimbru.

      Aceste amestec se fierbe aproximativ 25 de minute, până când supa cremă de ciuperci capătă o consistență cremoasă. După ce a fiert, se scoate frunza de dafin și se adaugă sare și piper, dacă mai este nevoie. Pentru un plus de gust, în supă se adaugă o ciupercă tăiată felii și se pune din nou la fiert, încă 5 minute.

      4
      Done

      Preparare crutoane aromate

      Între timp, într-o tigaie cu aproximativ 60 ml de ulei de măsline prăjiți usturoiul rămas asezonat cu cimbru, timp de 2 minute. Apoi, adăugați peste și bucățelele de pâine – și prăjiți-le timp de 7 minute, până capătă o culoare maronie. După, așezați crutoanele pe șervețele din hârtie și adăugați sare după gust.

      Supa cremă de ciuperci cu smântână este un preparat extrem de gustos, ideal atât pentru prânz, cât și pentru cină. De asemenea, aceasta este preferată atât de copiii, cât și de adulți, datorită consistenței sale cremoase.

      Sperăm că v-am stârnit interesul cu rețeta noastră de supă cremă de ciuperci și că o veți pune în practică. În plus, dacă știți și alte rețete interesante de supă cremă, așteprăm sugestiile voastre în secțiunea comentarii.

      30seconds.com

      Chef Monica

      Review-uri

      Nu există recenzii pentru această rețetă, utilizați formularul de mai jos pentru a scrie o recenzie
      oua umplute si condimentate
      Înapoi
      Ouă umplute cu maioneză: Un aperitiv gustos și ușor de preparat
      Înainte
      Brioșe cu ciocolată – desertul căruia nu-i poți rezista
      oua umplute si condimentate
      Înapoi
      Ouă umplute cu maioneză: Un aperitiv gustos și ușor de preparat
      Înainte
      Brioșe cu ciocolată – desertul căruia nu-i poți rezista

      Adauga Comentariu